Вибори в Білорусі - Україна готує Лукашенку вкрай неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибори в Білорусі - Україна готує Лукашенку вкрай неприємний сюрприз

Вибори в Білорусі - Україна готує Лукашенку вкрай неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Українці та офіційна влада країни продовжують уважно стежити за усіма подіями, що відбуваються в Білорусі. Так, 10 серпня стало відомо, що міжфракційне об’єднання "За демократичну Білорусь" запропонує у Верховній Раді розглянути постанову про невизнання легітимності виборів президента Білорусі. Такими даними поділився народний обранець Олексія Гончаренка на своїх сторінках в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Заяву про невизнання президентських виборів у Білорусі ми реєструємо як постанову у Верховній Раді…Закликаємо усі демократичні країни засудити насильство проти мирних протестуючих, дати принципову оцінку фактам правопорушень під час виборів президента Білорусі 2020 року і не визнавати легітимність їх результатів", - заявив український депутат.

Варто зазначити, що 10 серпня члени об’єднання опублікували заяву із закликом до українського парламенту - не визнавати результати виборів президента Білорусі 2020 року. Свій заклик вони пояснили тим, що вибори супроводжувалися численними фальсифікаціями. В першу чергу, йдеться про недопуск опозиційних кандидатів до участі в виборах, арешти, переслідування та погрози, застосування сили проти учасників протестів. Також недопущення міжнародних спостерігачів від ОБСЄ до спостереження за виборами вплинули на результат волевиявлення білорусів. Група українських народних обранців переконана, що правопорушення під час кампанії і виборів свідчать про повну невідповідність міжнародним стандартам. Депутати також засудили застосування сили проти громадян, що вийшли на мирний протест. Окрім того, українські політики закликали владу Білорусі та Олександра Лукашенка до діалогу з протестуючими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Світлана Тихановська заявила,  що вона не визнає попередньо оголошені 80%, які наче б то проголосували за Лукашенка. Окрім того, наголошується, що політикиня вимагає перерахунку голосів і щоб стара влада віддала свої повноваження, оскільки вона програла вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?