США почали погрожувати Путіну - команда Меркель неочікувано розлютилася
Категорія
Політика
Дата публікації

США почали погрожувати Путіну - команда Меркель неочікувано розлютилася

США почали погрожувати Путіну - команда Меркель неочікувано розлютилася
Джерело:  online.ua

Скандал навколо санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2" продовжує набирати обертів, оскільки не вщухає конфлікт між командами американського лідера Дональда Трампа, канцлерки ФРН Ангели Меркель та російського президента Володимира Путіна. Так, 10 серпня офіційно стало відомо, що очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас висловив своєму американському колезі Майку Помпео "невдоволення" через погрози санкцій Вашингтона щодо німецького порту у зв'язку з газопроводом "Північний потік-2". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Euractiv.

Зазначається, що німецького дипломата запитали про лист трьох сенаторів США, в якому вони пообіцяли жорсткі санкції проти операторів ключового німецького порту, що беруть участь у будівництві газопроводу.

"Я згадав про це вчора під час телефонної розмови з Майком Помпео і висловив своє здивування і невдоволення", - заявив Гайко Масс.

Варто звернути увагу на те, що а листі від 5 серпня сенатори Тед Круз, Том Коттон і Рон Джонсон пригрозили серйозними наслідками, якщо компанія, що експлуатує порт Мукран на Рюгені, негайно не припинить логістичну підтримку "Північного потоку-2". Що важливо розуміти, порт Мукран є логістичною базою для завершення будівництва трубопроводу. Він складається з двох ниток, кожна довжиною 1220 кілометрів. Загалом близько 160 кілометрів трубопроводу ще не завершені. За словами фахівців, більша його частина знаходиться в данських територіальних водах, менша - в німецьких. 2 судна під російським прапором "Фортуна" і "Академік Черський", які повинні добудувати трубопровід, також знаходяться в цьому порту.

Як уже зазначалося раніше, проєкт оборонного бюджету Штатів передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Наголошується, що нові санкції будуть стосуватися компаній, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки "Північного потоку-2". Нещодавно Євросоюз висловив стурбованість намірами команди Трампа розширити санкції щодо компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?