Вчені знайшли ефективний метод лікування раку крові - сенсаційна інформація
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли ефективний метод лікування раку крові - сенсаційна інформація

Вчені знайшли ефективний метод лікування раку крові - сенсаційна інформація
Джерело:  online.ua

Вчені заявили про новий науковий прорив, який може врятувати життя тисяч людей. За словами науковців, доклінічні дослідження підтвердили ефективність нового методу лікування мієломи під час досліджень на мишах та на клітинах людини. Згідно з останніми даними, під час досліджень тривалість життя мишей з множинною мієломою збільшилась, а темпи розростання пухлини зменшились. Окрім того, вказано, що експерименти на клітинах людини теж показали хороші результати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання SNMMI.

Варто звернути увагу на те, що мієлома вражає кістковий мозок і прогноз виживання пацієнтів з цією хворобою неоднозначний, адже вона часто рецидивує. За словами французьких вчених, під час експериментів на моделях мишей нова альфа-Радіоімунотерапія 212Pb-anti-CD38 продемонструвала ефективність у запобіганні росту пухлини і й збільшила тривалість життя гризунів.

"Націлена Радіоімунотерапія з використанням антитіл проти білків на мембрані пухлинних клітин вже показала ефективність з бета-частинками, але мала серйозні побічні ефекти. Використання альфа-частинок знижує небажаний радіаційний вплив на здоров'я тканини, запобігаючи побічним ефектам", - заявила одна з авторок дослідження Ізабель Квельвен-Бертін.

Натомість під час тестування цієї терапії на зразках клітин людини було зафіксоване значне пригнічення проліферації пухлинних клітин вже через три дні.

"Альфа-Радіоімунотерапія не лише ефективна, але і володіє клінічним потенціалом як метод лікування множинної мієломи у людини", - пише видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що починати ранок з кави — не тільки гарна, але й неймовірно корисна звичка. Як виявилося, цей напій корисний для мозку та  рятує від багатьох смертельних хвороб. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?