Уряд Лівану зважився на гучний крок на тлі трагічних події - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Лівану зважився на гучний крок на тлі трагічних події - що сталося

Уряд Лівану зважився на гучний крок на тлі трагічних події - що сталося
Джерело:  online.ua

Уряд Лівану зважився на відставку в повному складі. Головною причиною стали масові акції протесту й скрутне становище у країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Arabiya.

За словами міністра охорони здоров'я Хамада Хасана, вже незабаром це підтвердять на найвищому рівні.

"Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб незабаром оголосить про відставку нашого уряду в повному складі", - додав він.

Відомо, що перезавантаження кабінету міністрів відбудеться на тлі тривалих протестних акцій. Вони розпочалися після приголомшливого вибуху в порту столичного Бейрута.

Згідно з відомостями агентства Reuters, прем'єр Діаб виступив зі спеціальним зверненням до нації вже ввечері у понеділок, 10 серпня.

Слід зауважити, Ліван протягом першого півріччя 2020 року зіткнувся з серйозними політико-економічними труднощами. Навесні уряд оголосив про дефолт і неможливість сплачувати за кредитом, наданим Міжнародним валютним фондом.

Вслід з оголошенням дефолту в країні почалася глибока криза — рішення спровокувало інфляцію, збільшення цін на споживчі товари, катастрофічно зросло безробіття. На тлі цього почалася пандемія COVID-19.

На початку серпня в Бейруті прогримів потужний вибух, жертвами якого стали понад 200 людей, тисячі отримали поранення. Також тисячі домівок отримали пошкодження, низка країн оголосила про виділення коштів для допомоги Лівану. Влада назвала причиною вибуху вантаж селітри в порту.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 серпня очільник Міністерства оборони США Марк Еспер приголомшив світ новою неочікуваною заявою — він припустив, що причиною серії потужних вибухів у Бейруті могла бути атака. Що важливо розуміти, наразі Еспер не може назвати остаточну причину вибухів. Він зазначає, точна причина трагедії поки встановлюється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?