Що буде з доларом до кінця 2020 року - прогноз провідного експерта
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде з доларом до кінця 2020 року - прогноз провідного експерта

Що буде з доларом до кінця 2020 року - прогноз провідного експерта
Джерело:  online.ua

Він Сін, головний стратег з глобальних ринків Brown Brothers Harriman, озвучив новий прогноз - він наголосив, що останній квартал цього року буде не надто успішний для американського долара. За його словами, у цей період "зірки не зійдуться" на користь світової резервної валюти. Окрім того, зазначається, що намагання влади США боротися з пандемією коронавірусу так само успішно, як у європейських країнах, стримує довіру інвесторів до долара. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Markets Insider.

"Це один із рідкісних випадків, коли Європа справді перевершує США. Зірки не зійшлися, якщо говорити про американський долар... Індекс долара, за яким вимірюється динаміка долара щодо інших шести основних валют, втратив 7% упродовж останніх трьох місяців, опустившись до найнижчого рівня за останні два роки. У цей час золото, яка дорожчає, коли долар США слабшає, збільшилося в ціні на понад 30%, перевершивши показник у 2000 доларів за унцію", - заявив експерт.

Варто звернути увагу на те, що 7 серпня індекс долара становив близько 93,15 пункту. За словами Віна Сіна, до кінця поточного року цей показник досягне мінімуму 2018 року – 89,24 пункту. Водночас, євро сьогодні вважається більш ефективною валютою, ніж долар США, – приріст європейської валюти становить 5% щодо американського долара. У квітні цього року, коли Федеральна резервна система США почала завантажувати в економіку трильйони доларів, щоб зменшити збитки від пандемії, Він Сін прогнозував послаблення американської валюти і її перехід на територію "ведмедів".

Попри свій попередній прогноз експерт не вважає, що послаблення долара буде тривалим. Адже сьогодні продовжуються дискусії щодо того, чи падіння валюти є "структурним або все ж циклічним".

"Федрезерв діє набагато агресивно, ніж центральні банки інших країн. Тому економіка США, ймовірно, працюватиме гірше в найближчі місяці через пандемію. Тому для мене, падіння долара - це циклічна тенденція", - додав аналітик.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно НБУ сколихнуло нове резонансне звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?