Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу - на мільярдера подали в суд
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу - на мільярдера подали в суд

Ілон Маск опинився в епіцентрі нового гучного скандалу - на мільярдера подали в суд
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен і всесвітньо відомий винахідник Ілон Маск знову опинився в епіцентрі гучного скандалу. На нього подав до суду Аспірант Мічиганського університету Рандіп Хоті, який відомий користувачем мережі як затятий критик компанії Tesla. Позивач звинуватив мільярдера в наклепі і розпалюванні ненависті. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Bloomberg.

У судових претензіях до Маска Хоті заявив, що бізнесмен звинуватив його майже у вбивстві співробітника Tesla, після чого на нього накинулися з жорсткою критикою користувачі мережі, називаючи "вбивцею, терористом і божевільним маніяком". Позивач вважає, що для таких звинувачень у Маска не було ніяких підстав, хоча і визнав, що між ним і співробітниками Tesla було "два безпечних інциденти". Перший з них стався в лютому 2019 року, коли у Хоті стався конфлікт з охоронцем в центрі продажів Tesla, а в квітні він нібито просто опублікував фото машини Tesla, яка на той момент проходила тестування.

У компанії Маска вважають інакше. У Tesla запевняють, що в першому випадку Хоти вдарив охоронця, а в другому - зробив небезпечний маневр в сторону автомобіля і піддав небезпеці співробітника компанії.

Важливо відзначити, що це не перший скандал, в якому опинився Маск останнім часом. Минулого місяця жителі села Бока-Чика, яке розташовано в штаті Техас, звинуватили мільярдера в спробі знищити їх село. За їх словами, компанія Маска тисне на них з метою примусити їх продати свої будинки, щоб побудувати там космодром. І дійсно, в 2015 році мільярдер почав активно скуповувати нерухомість в цьому селі, де було всього 35 будинків, щоб розширити будівництво. Але за заявою SpaceX, в обмін вона пропонує місцевим жителям суму, яка в три рази перевищує ринкову вартість нерухомості.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що скандал навколо роману бізнесмена Ілона Маска і голлівудської актриси Ембер Герд, яку її колишній чоловік Джонні Депп звинувачує в зрадах, набирає обертів. Тепер мільярдера запідозрили в побитті Герд, в чому вона звинувачує Деппа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?