Головна суперниця Лукашенка зважилася на неочікуваний крок - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Головна суперниця Лукашенка зважилася на неочікуваний крок - що відбувається

Головна суперниця Лукашенка зважилася на неочікуваний крок - що відбувається
Джерело:  online.ua

Білоруси, які виступили проти збереження при владі Олександра Лукашенка та вийшли на масові акції протесту та мітинги, закликають своїх співвітчизників до страйку до тих пір, доки головну суперницю чинного білоруського лідера Світлану Тихановську не визнають новим президентом або не призначать нові вибори. Вже 11 серпня офіційно стало відомо, що сама Тихановська зважилася на несподіване рішення - опозиційна кандидатка покинула Білорусь і прибула в Литву. Цю інформацію вже підтвердив очільник Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. Сам дипломат зізнався, що намагався додзвонитися до Світлани Тихановської впродовж кількох годин, але місце її перебування не знали навіть її співробітники. Він висловлював занепокоєння її безпекою. Що важливо розуміти, сама Тихановська ще 10 серпня заявляла, що не збирається покидати Білорусь та чекає особистої зустрічі з Лукашенком. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Nexta Live.

"10 серпня Світлана Тихановська виступила з гучною заявою — вона наголосила, що вважає себе переможницею та не збирається залишати країну. Також політикиня підкреслила, що вона та її штаб готові до затяжних протестів. Окрім того, політикиня-опозиціонерка зізналася, що наразі не виходитиме на вулиці до мітингувальників, оскільки боїться загострення конфлікту", - повідомлялося раніше.

Що змусило Тихановську змінити совє рішення - поки вона не відповіла.

Активісти та правозахисники продовжують закликати білорусів приєднуватися до мітингів та протестів.

"Режим тримається виключно на нас, і страйк – це те, чого він боїться найбільше. На податки від нашої праці він годує свою армію чиновників і бандитів у чорному, які стріляють мирним людям у спину", - скаржаться активісти.

Загальнонаціональним страйком білоруси намагаються добитися:

  • Визнання Світлани Тихановської новим президентом Республіки Білорусь

  • Звільнення всіх політичних в'язнів

  • Проведення нових чесних виборів

"Страйк – це повністю законний, прописаний у Конституції, вид протесту. За нього вас не затримають, а звільнити всіх неможливо. Хто тоді буде працювати? Наше опитування показало, що більше 2/3 білорусів готові не вийти сьогодні на свої робочі місця, щоб остаточно поховати режим", - кажуть у у Telegram Nexta Live.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що партія Володимира Зеленського  "Слуга народу" підготувала звернення  до команди білоруського лідера Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?