Євросоюз готує новий потужний удар по Лукашенку - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз готує новий потужний удар по Лукашенку - перші подробиці

Євросоюз готує новий потужний удар по Лукашенку - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Президент Литви Гітанас Науседа виступив зі ще одною резонансною пропозицією - він закликав усіх членів Європейського Союзу детально обговорити санкції для команди білоруського лідера Олександра Лукашенка у відповідь на репресії офіційного Мінська проти опозиції. За словами Науседи, динаміка наразі така, що ЄС необхідно з усією серйозністю говорити про санкції для Білорусі, тому що те, що "відбувається зараз, навіть здалеку не нагадує ті репресії, які режим проводив всі останні роки". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал Delfi.

"Зараз ми бачимо і загиблих, і поранених людей. Бачимо кілька тисяч людей, які закриті, або їх доля невідома. Ми не можемо дивитися на це крізь пальці", - підкреслив  Гітанас Науседа.

На думку лідера Литви, від ситуації з правами людини залежатиме співпраця Литви з владою Білорусі.

"Якщо режим Лукашенка доведе, що права людини на останньому місці, на жаль, він вже це доводить, я не вважаю, що співпраця можлива. Якщо країна, перш за все, не поважає права своїх власних людей, основоположні права, які записані і в Конституції, то як можна очікувати, що ця країна може поважати своїх закордонних партнерів", - наголосив політик.

Як відомо, 10 серпня офіційний Мінськ заявив, що на виборах чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко отримав 80% голосів і був переобраний ще на один термін повноважень. Що важливо розуміти, головна суперниця президента Світлана Тихановська відмовилася визнати ці результати, оголосила про свою перемогу на виборах і закликала Лукашенка передати владу.

Також нещодавно очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас наголосив, що Європейський Союз повинен обговорити санкції проти Білорусі після того, як Александр Лукашенко був оголошений переможцем президентських виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава польського Міністерства закордонних справ Яцек Чапутович зразу ж відповів на звинувачення Олександра Лукашенка та підкреслив, що протести в Білорусі не є результатом впливу інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?