Росія повинна - агресору поставили термінові вимоги щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія повинна - агресору поставили термінові вимоги щодо Донбасу

Росія повинна - агресору поставили термінові вимоги щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Демократичні вибори провести в окупованих районах Донеччини й Луганщини неможливо. З жорсткою заявою витупив німецький міністр закордонних справ Гайко Маас. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

За словами дипломата, який незабаром вирушить до Москви, використати свій вплив слід російському уряду.

"Необхідних умов для проведення демократичних виборів в областях, непідконтрольних уряду, як це передбачено в Мінських угодах, наразі немає. Тут від Москви також потрібно використовувати свій вплив", - пояснив Маас.

Останні події оцінюють в Берліні як привід для сподівання. Особлива увага прикута до режиму дотримання тиші. Міністр відзначив "гнучкість і готовність йти назустріч" представників України.

Водночас у Німеччині сподіваються на конструктивну роботу з боку російського агресора, зокрема й у форматі "нормандської четвірки".

"Для того, щоб слова не розходилися з ділом, Росія повинна використовувати свій вплив. Ми, звісно, разом із Францією готові продовжувати формувати цей процес у нормандському форматі", - додав Маас.

Він привітав Київ з приводу організації місцевих виборів. Такі плани стали гарною ознакою.

Нагадаємо, згадане перемир'я стало чинним з опівночі 27 липня. ЗА версією українського штабу, сторони його дотримуються, виключенням стали поодинокі неприцільні постріли окупаційних військ.

Згадані місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук не бачить перспектив переговорів з командою російського президента Володимира Путіна по Донбасу. Він вважає, що повернути Донбас і завершити війну можна тільки за допомогою жителів ОРДЛО, яких планує переконати в перспективі розвитку регіону в складі України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?