У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ

У Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені - у чому річ
Джерело:  online.ua

Влада Словаччини ухвалила нове неочікуване рішення - вона заявила, що висилає трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям. Варто звернути увагу на те, що висилці російської "дипломатичної" трійки передувало кілька серйозних висновків про її діяльність на службі у російських спецслужб. Анонімні джерела стверджують, що це були "розвідники з дипломатичним паспортом", що є поширеним способом прикриття російських агентів - це зазначається в останньому щорічному звіті Словацької інформаційної служби (СІС) за 2018 рік. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Aktuality.

Не можна не звернути увагу на те, що висилка цієї трійки також імовірно пов'язана з торішнім вбивством громадянина Грузії Зелімчана Чангошвілі в центрі німецької столиці, яке було сплановано і організовано контррозвідкою РФ.

"Чоловік, який стріляв у Чангошвілі, був громадянином Росії, який був затриманий німецькою поліцією після вбивства. Спільником вбивці виявився 39-річний громадянин Росії Роман Давидов, який перетнув Шенгенський кордон завдяки словацькій візі. Його віза була видана Генеральним консульством Словаччини в Санкт-Петербурзі, незважаючи на те, що дана особа надала в заяві неправдиві відомості, в тому числі своє ім'я та адресу. Словацьке міністерство закордонних справ пообіцяло переглянути ситуацію. Розслідування все ще триває, результати поки невідомі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Словацькі міністерства закордонних справ і оборони вже підтвердили інформацію про висилку трьох російських дипломатів. Однак поки жодних подробиць відомства не захотіли повідомляти. Що важливо розуміти, російські "дипломати" мають залишити Словаччину до 13 серпня.

"Висилка трьох російських дипломатів є винятковим кроком з боку Словаччини. Хоча це не перший випадок, кількість депортованих є винятковою", - наголошує видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 липня офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла Російської Федерації через спроби виправдати радянську окупацію. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?