МОЗ терміново попередило українців про небезпеку - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ терміново попередило українців про небезпеку - що сталося

МОЗ терміново попередило українців про небезпеку - що сталося
Джерело:  online.ua

Так звана друга хвиля епідемії COVID-19, згідно з оцінкою експертів, очікувалася восени. Утім, її ознаки з'явилися у багатьох країнах вже всередині літа, стверджує міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 11 серпня.

За словами посадовця, ознаки зареєстрували водночас і в Україні.

"Ми вважали, що у нас буде так звана друга хвиля, тобто істотне збільшення кількості хворих, десь в жовтні-листопаді — і це буде пов'язано із сезонною епідемією грипу. Так вважав весь світ. Весь світ вважав, що істотне збільшення кількості хворих на COVID-19 почнеться восени, десь у жовтні-листопаді. Ми зараз бачимо, що всі країни Європи теж фіксують різке зростання кількості хворих на COVID-19", - пояснив Степанов.

Міністр додав, наразі українські фахівці проводять набагато більше тестувань у порівнянні з початком епідемії. В Україні на тлі другої хвилі готують відповідний ланцюг лікарень. Ці заклади здатні прийняти одночасно до 10 тисяч пацієнтів з COVID-19.

Станом на ранок у вівторок, 11 серпня, виявили 83 115 інфікованих осіб. За попередню добу кількість зросла на 1 158 - така ситуація зберігається вже кілька тижнів. Нещодавно епідемія встановила новий антирекорд.

Окрім того, раніше президент Володимир Зеленський також прокоментував ситуацію з коронавірусом, яка стрімко погіршується в Україні. 10 серпня в ході наради з представниками уряду, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні той звернувся до українців і попередив про неминучу небезпеку.

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземні вчені виступили з шокуючою заявою — вони заговорили про те, що COVID-19 може нікуди й не зникнути. За словами фахівців, цей вірус став занадто розповсюдженим та заразним — якщо навіть пандемія закінчиться, то коронавірус все одно продовжить циркулювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?