Це вперше у світі - Путін виступив з резонансною заявою щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вперше у світі - Путін виступив з резонансною заявою щодо COVID-19

Це вперше у світі - Путін виступив з резонансною заявою щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

11 серпня очільник Кремля Володимир Путін приголомшив світ неочікуваною заявою - він офіційно повідомив про те, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19. Окрім того, російський президент почав стверджувати, що одна із його доньок уже зробила щеплення. Володимир Путін також звернув увагу на те, що вакцинація в Росії має бути добровільною. За його словами, вакцина "пройшла всі необхідні перевірки, працює досить ефективно, формує стійкий імунітет". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

"Наскільки мені відомо, сьогодні вранці вперше у світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції", - заявив глава Кремля, додавши, що щеплення від COVID-19 зробила одна з його дочок, але не уточнив, про яку саме з двох його доньок мовиться.

Також президент РФ розповів, що після першого уколу у його дочки опустилася температура тіла з 38 до 37 з невеликим.

"І все. Після другого уколу, другого щеплення теж температура трохи піднялася, але все потім зійшло нанівець, відчуває себе добре, і титри високі", - зазначив Володимир Путін.

Що важливо розуміти, очільник Міністерства охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко згодом додав, що зареєстрована перша вакцина від коронавірусу продемонструвала високу ефективність і безпеку. Головний позаштатний епідеміолог МОЗ Микола Брико продовжує запевняти, що підстав відкладати реєстрацію російської вакцини від COVID-19 немає, оскільки її дослідження проводяться з дотриманням всіх міжнародних стандартів. Окрім того, в російському МОЗ наголошують, що ефект від масової вакцинації буде помітний, коли у населення сформується популяційний імунітет - з такою заявою виступив заступник голови відомства Олег Гридньов. Згідно з останніми даними, першими вакцину отримають медпрацівники і літні люди як найбільш вразливі категорії.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно фахівці-вірусологи з США опублікували статтю,  в якій детально описується можливе терапевтичне використання молекул інгібіторів протеази коронавірусу в лікуванні COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?