У Зеленського дали гучну обіцянку жителям ОРДЛО - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського дали гучну обіцянку жителям ОРДЛО - що відомо

У Зеленського дали гучну обіцянку жителям ОРДЛО - що відомо
Джерело:  daily.rbc.ua

Коли українська влада повернеться в окуповані російським агресором райони, місцевим жителям не слід очікувати кримінальних переслідувань. З відповідним твердженням виступив представник президента АР Крим Антон Кориневич. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, наразі в розробці знаходить каталог професій чи сфер діяльності, які взагалі не можуть потрапити під кримінальну відповідальність.Водночас є чітка позиція щодо тих, кого необхідно покарати.

"Вчитель або медсестра, наприклад, не повинні бути притягнуті до відповідальності. З суддями і прокурорам треба буде ще визначатися, але я вважаю, що ці люди повинні бути позбавлені можливості брати участь у подальшому житті держави", - додав Кориневич.

Він додав, жодна амністія не може звільнити тих, хто повинен у воєнних злочинах чи порушенням міжнародного гуманітарного права. Також у концепції говориться про однозначну люстрацію людей, які займали важливі посади при окупаційному режимі в ОРДЛО чи Криму, а також були причасні до організації так званих референдумів.

"Наша концепція – це не про загальне прощення", - резюмував Кориневич.

Водночас прокурор АР Крим Ігор Поночовний звернув увагу на демонізацію України, до якої вдається агресор на окупованих землях. Там свідомо роблять з української влади нелюдяного ворога, який моментально розпочне криваві репресії в разі повернення.

"Якщо ми будемо говорити про те, що всіх, хто був прихильником окупації Криму, будемо притягувати до тієї або іншої відповідальності, то наслідки збройного конфлікту ми ніколи не подолаємо і сам конфлікт ніколи не закінчиться. Тому що такі меседжі регулярно використовуються в Криму пропагандою РФ як державою-окупантом, там постійно йде таке залякування", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, Крим разом з окремими районами Донеччини й Луганщини залишаються під контролем Кремля з лютого-березня 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, демократичні вибори провести в окупованих районах Донбасу неможливо. З жорсткою заявою витупив німецький міністр закордонних справ Гайко Маас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?