Команда Меркель знайшла спосіб, як відповісти на підступну атаку Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Меркель знайшла спосіб, як відповісти на підступну атаку Кремля

Команда Меркель знайшла спосіб, як відповісти на підступну атаку Кремля
Джерело:  online.ua

Представник команди канцлерки ФРН Ангели Меркель та очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас напередодні візиту до РФ поділився важливою новиною з міжнародною спільнотою - він повідомив про те, що офіційний Берлін ввести санкції на громадян Росії, причетних до кібератак на Бундестаг, після завершення літніх канікул. За його словами, наприкінці травня німецька влада у рамках ЄС внесла також пропозиції щодо санкцій проти відповідальних за кібератаку на Бундестаг Німеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецькі ЗМІ.

"Як і у випадку з першим пакетом санкцій, ця пропозиція має пройти передбачену ЄС процедуру. Цю пропозицію широко підтримують наші партнери, тому я очікую, що після літньої перерви процес буде швидко рухатися", - наголосив Гайко Маас.

Варто звернути увагу на те, що кібератака на Бундестаг розпочалася 30 квітня 2015 року. Цього дня декілька членів парламенту майже одночасно отримали електронний лист, адреса відправника якого закінчилася на "@un.org".

"Це виглядало як справжній електронний лист від ООН з темою: "Конфлікт України з Росією залишає економіку в руїнах". Електронний лист містив посилання нібито на сайт ООН. Насправді сайт містив шкідливе програмне забезпечення, яке непомітно встановлювалося на комп’ютері людини, яка переходила за посиланням", - нагадує видання.

Що важливо розуміти, ФРН підозрює в атаці хакерську групу APT28, також відому як Fancy Bears, що вважається пов’язаною з командою Кремля і здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. 2 роки тому ця ж група атакувала сервери МЗС і Міноборони Німеччини.

"У травні 2020 року Федеральна прокуратура Німеччини видала міжнародний ордер на арешт росіянина Дмитрія Бадіна, якого підозрюють у зламі комп'ютерних систем німецького парламенту у 2015 році на замовлення Головного розвідувального управління РФ", - зазначає видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна вляпалася в черговий міжнародний скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?