Протести в Білорусі перекинулися на заводи - що там відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести в Білорусі перекинулися на заводи - що там відбувається

Протести в Білорусі перекинулися на заводи - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Протести в Білорусі, які спалахнули після президентських виборів, розширилися на промислові підприємства. У вівторок, 11 серпня, одразу кілька заводів оголосили про страйк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські медіа, які поширюють новини через канали в Telegram - через тривалі проблеми з інтернетом по всій країні.

За оприлюдненими даними, роботу зупинили працівники Жабінковського цукрового заводу. Вони зібралися в місцевому будинку культури й виступили з вимогами. Перш за все активісти хочуть розмови з керівником районного виконкому.

Також до глобального протесту приєдналися представники Мінського маргаринового заводу. На відео можна побачити, як люди масово йдуть з роботи та аплодують, навіть проїжджі машини сигналять.

Страйк поширився на електротехнічний завод імені В.І. Козлова.

"Вийшов директор заводу — натякнув на те, що всі ж пам'ятають, що сьогодні зарплата. Але народ сказав, що нас не залякати! Люди не перестають підходити", - інформує NEXTA.

Протести пізніше вирішили підтримати в Інституті хімії нових матеріалів НАН Білорусі. Також страйкоподібна атмосфера, згідно з даними неурядових медіа, складається в РУП Беленергосетьпроект, який розташований у Мінську.

Нагадаємо, протести почалися буквально із закриттям виборчих дільниць. Вони тривали майже всю ніч на 10 серпня у великих містах. Ввечері наступного після голосування дня активісти знову зібралися.

Слід зауважити, що силовики Білорусі працюють максимально жорстко. Вони лупцюють людей кийками, відстрілюють їх гумовими кулями, залучають водомети й світло-шумові гранати. Окремі загони вриваються подекуди навіть у двори житлових домів, де вже б'ють часто непричетних до акцій білорусів.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі протестних акцій опозиційна кандидатка Світлана Тихановська залишила республіку — 11 серпня вона виступила з першим відеозверненням. За словами опозиціонерки, вона потрапила в ситуацію, якої вона не побажала б жодній людині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?