Не хочу крові - Тихановська шокувала новим суперечливим зверненням
Категорія
Світ
Дата публікації

Не хочу крові - Тихановська шокувала новим суперечливим зверненням

Не хочу крові - Тихановська шокувала новим суперечливим зверненням
Джерело:  online.ua

В Білорусі оприлюднили друге за вівторок, 11 серпня, відеозвернення опозиціонерки Світлани Тихановської. Суперниця Олександра Лукашенка на виборах закликала протестувальників схаменутися й зупинити акції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ролик.

За словами опозиціонерки, вона вдячна білорусам за підтримку на виборах. Водночас вона додала, що народ країни зробив свій вибір.

"З вдячністю й теплотою я звертаюся до всіх громадян, які підтримували мене весь цей час. Білоруси! Я закликаю вас до розсудливості та поваги закону. Я не хочу крові й насильства. Я прошу вас не протистояти міліції, не виходити на площі, щоб не наражати на свої життя небезпеку", - заявила Тихановська.

Першим оприлюднив відео канал у TeLegram "Желтые сливы", який асоціюють з чинною владою. Білоруські ЗМІ звернули увагу на те, як його швидко почали поширювати провладні медіа. Також очевидно, що опозиціонерка буквально читає своє "звернення" з аркуша. Місце й час запису невідомі.

Також виглядає дивним, що опонентка Лукашенка раптово відмовилася від більш ранніх тверджень. Після голосування вона виступила із зухвалою заявою про фактичну перемогу, однак офіційно підсумки виборів сфальсифіковані. Її штаб звернувся з закликом про передачу влади.

Напередодні Тихановська виїхала з Білорусі. Вона знаходиться на території Литви, куди відправила своїх дітей під час президентської кампанії. Є інформація, що кандидатку 10 червня кілька годин утримували в будівлі ЦВК.

У першому зверненні опозиціонерка закликала зрозуміти її, але припустила, що знайдуться ті, хто зненавидять політикиню за від'їзд з республіки.

Нагадаємо, в Білорусі вже третій день тривають протести після президентських виборів. Активісти невдоволені оприлюдненими результатами й не вважають їх чесними.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами опозиціонерки, вона потрапила в ситуацію, якої вона б не побажала жодній людині. Своє рішення Тихановська назвала вкрай важким та одноосібним, нібито на нього ніхто не вплинув.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?