Ми аплодуємо - США публічно висміяли нову проблему Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми аплодуємо - США публічно висміяли нову проблему Путіна

Ми аплодуємо - США публічно висміяли нову проблему Путіна
Джерело:  online.ua

11 серпня стало відомо, що Словаччина вирішила офіційно вислати трьох громадян РФ, які працювали в країні в якості розвідників під дипломатичним прикриттям. Що важливо розуміти, висилці російської "дипломатичної" трійки передували кілька серйозних висновків про її діяльність на службі у спецслужб очільника Кремля Володимира Путіна. Варто звернути увагу на те, що Сполучені Штати вже відреагували на несподіваний крок Словаччини - США привітали рішення країни вислати російських дипломатів, яких підозрюють у шпигунстві. Окрім того, офіційний Вашингтон зазначив, що навіть "аплодує" такій сміливості Словаччини. Про це повідомляє ONLINE.UA зпоисланням на заяву речниці Держдепу США Морган Ортагус.

"Сполучені Штати аплодують нещодавнім діям Словаччини щодо захисту від загроз, які іноземні зловмисні суб'єкти становлять для її суверенітету. МЗС Словаччини надіслав чіткий сигнал, що не потерпить російських політично мотивованих злочинних діянь на словацькій землі або в Європі", - написала Ортгаус у Twitter.

Словацькі медіа переконують, що це були "розвідники з дипломатичним паспортом", що є поширеним способом прикриття російських агентів. Цілком ймовірно, висилка також пов'язана з торішнім вбивством громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі в центрі німецької столиці, яке було сплановано і організовано російською контррозвідкою.

Варто зазначити, що Словацькі міністерства закордонних справ і оборони вже підтвердили інформацію про висилку трьох російських дипломатів, проте наразі жодних подробиць відомства не захотіли повідомляти. Також наголошується, що "дипломати" РФ повинні залишити Словаччину до 13 серпня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада ЄС ввела режим санкцій  за кібератаки, підтримавши рішення про замороження активів ГРУ РФ, а також розвідок Китаю та Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?