В Німеччині закликали команду Путіна готуватися до найгіршого - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині закликали команду Путіна готуватися до найгіршого - що відбувається

В Німеччині закликали команду Путіна готуватися до найгіршого - що відбувається
Джерело:  online.ua

Команді російського президента Володимира Путіна озвучили неочікуване попередження - так, німецький партнер "Газпрому" допустив провал проєкту "Північний потік-2". За словами представників компанії Uniper, газопровід можуть не добудувати через санкції США, які завдали значних збитків підприємствам, які беруть участь у будівництві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву німецької корпорації.

"Газопровід "Північний потік-2" може бути побудований пізніше або взагалі залишитись недобудованим. Причиною припинення проєкту можуть стати нові санкції США, адже вони значно збільшують ризики будівництва. Uniper готується до збитків. У міру того, як США активізують свої зусилля з цільових санкцій проти проєкту "Північний потік-2", ймовірність затримки або навіть припинення будівництва трубопроводу зростає", - йдеться у звіті німецької компанії.

За словами представників корпорації, якщо ж "Північний потік-2" призупинять, то компанія зменшить розмір кредиту, який видала на його будівництво. Окрім того, Uniper втратить нараховані за позику відсотки. Варто звернути увагу на те, що ще у травні 2019 року компанія видала для проєкту 700 мільйонів євро, всього запланували 950 мільйонів.

Як відомо, команда російського президента Володимира Путіна почала будувати газопровід "Північний потік-2" ще у 2015 році. Він проходитиме через Балтійське море до Німеччини, в обхід України. Варто звернути увагу на те, що будівництво проєкту завершене на 90%. Однак Кремль не може його закінчити через санкції Штатів проти фірм, що беруть участь у будівництві.

10 серпня офіційно стало відомо, що глава МЗС ФРН Гайко Маас висловив своєму американському колезі Майку Помпео "невдоволення" через погрози санкцій Вашингтона щодо німецького порту у зв’язку з газопроводом "Північний потік-2".

"Я згадав про це вчора під час телефонної розмови з Майком Помпео і висловив своє здивування і невдоволення", — розповів німецький дипломат.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?