Україна б'є на сполох через плани хасидів в Умані - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна б'є на сполох через плани хасидів в Умані - відома причина

Україна б'є на сполох через плани хасидів в Умані - відома причина
Джерело:  online.ua

11 серпня офіцінйо стало відомо, що Міністерства закордонних справ України та Ізраїлю висловили велике занепокоєння через заплановане на вересень масове паломництво хасидів до Умані Черкаської області для святкування Рош га-Шана (Нового року за іудейським календарем). Офіційний Київ звернув увагу на те, що, враховуючи епідемічний стан в країні, це викликає велике занепокоєння як в України, так і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю. З такою гучною заявою виступив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-сторінку посадовця.

Український дипломат повідомив, що 11 серпня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одним із ключових питань, що обговорювались, було паломництво до України брацлавських хасидів. Цього року очікується від 5 000 до 10 000 віруючих.

У зв’язку з цим комісія доручила:

- Міністерству закордонних справ підсилити комунікацію по інформуванню іноземних громадян щодо обмежень, що діють в Україні;

- Міністерству внутрішніх справ забезпечити безпеку під час святкування Рош га-Шана;

- Державній прикордонній службі розробити пам'ятку перебування в Україні та роздавати при перетині українського кордону. Також інформувати про можливу заборону на в’їзд до України на декілька років у разі порушення карантинних обмежень.

Також в МЗС України повідомили, що під час засідання комісії було наголошено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утримались від масових заходів під час відзначення своїх найбільших релігійних свят. Варто звернути увагу на те, що ще 10 липня на міжвідомчій нараді в МЗС було вирішено, що цього року прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до Умані Черкаської області для святкування Рош га-Шана є неможливим через пандемію коронавірусу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін приголомшив світ неочікуваною заявою — він наголосив, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?