Скандальна заява суперниці Лукашенка - з'явилися неочікувані подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальна заява суперниці Лукашенка - з'явилися неочікувані подробиці

Скандальна заява суперниці Лукашенка - з'явилися неочікувані подробиці
Джерело:  online.ua

11 серпня білорусів та міжнародну спільноту шокувало нове відеозвернення головної суперниці Олександра Лукашенка, Світлани Тихановської, - опозиціонерка неочікувано для всіх закликала протестувальників схаменутися й зупинити акції. Цього ж дня представниця виборчого штабу Світлани Тихановської, Марія Колеснікова, розповіла, що кандидатка у президенти три години провела в кабінеті з двома силовиками. За її словами, там було "обладнання, схоже на відеотехніку". Колеснікова припускає, що Тихановську могли змусити закликати людей до припинення мітингів та акцій протесту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал "Кулуари KYKY".

"Вона була без зв'язку зі своїм адвокатом. Ми бачили, що пройшли люди з обладнанням, схожим на відеотехніку - результат ви знаєте. Максим бачить Світлану, що виходить з кабінету, - вона сказала — що вийде через інший вхід… За яким правом кандидата в президенти залишають з представниками силових структур без адвокатів на кілька годин? Чому, приходячи на прийом до голови ЦВК, люди в підсумку залишаються затриманими силовими структурами?.. Людина, яка три години перебуває на самоті з двома представниками силових структур, може прочитати будь-який текст… Якби я була в її ситуації, я б теж могла зачитати (текст з папірця - ред.). Коли є діти, чоловік, друзі та прихильники, які перебувають у в'язниці, дуже складно не робити заяви під тиском", - заявила Марія Колеснікова.

Нагадаємо, що 11 серпня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська прочитала з папірця друге за кілька годин звернення до білорусів, де закликала їх не протидіяти правоохоронцям, не виходити на протести і поважати закон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 11 серпня Європейський Союз офіційно закликав команду чинного президента Олександра Лукашенка припинити репресії. Окрім того, ЄС попередив, що вже готує реакцію на подальший розвиток подій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?