Зіткнулася з вибором - у Литві пояснили статус опонентки Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Зіткнулася з вибором - у Литві пояснили статус опонентки Лукашенка

Зіткнулася з вибором - у Литві пояснили статус опонентки Лукашенка
Джерело:  online.ua

Литовський уряд виступив зі спеціальною заявою щодо подій у Білорусі. Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус пояснив, опозиціонерка Світлана Тихановська отримала притулок у країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата 11 серпня.

За словами посадовця, кандидатка у президенти Білорусі не мала вибору.

"Тихановська зіткнулася з вибором, не сумісним зі свободою в білорусі, якщо вона не поїде", - пояснив міністр.

Лінкявічус додав, головна опонентка Олександра Лукашенка прибула до Литва разом з очільницею свого президентського штабу Марією Мороз. Виїзду безпосередньо сприяла білоруська влада.

"Те, що у неї була віза, відповідає на багато питань. Вона може рік спокійно жити в Литві", - зауважив дипломат.

Він резюмував, що їх надали житло.

Нагадаємо, Тихановська, як вважається, залишила Білорусь у ніч на 11 серпня. Напередодні вона провела кілька годин у будівлі Центрвиборчкому. Неурядові ЗМІ інформували, що там з опозиціонеркою розмовляли представники силових структур.

ЦВК стверджує, що Лукашенка підтримали понад 80% виборців, а от Тихановську - ледь понад 10%.

Також 11 серпня Тихановська виступила з відеозверненням, в якому назвала своє рішення дуже важким і нагадала, що її діти саме в Литві.

У мережі пізніше поширили інше відео із заявою кандидатки, однак тон її суттєво відрізняється від першої.

Як повідомляє ONLINE.UA, суперниця Олександра Лукашенка на виборах закликала протестувальників схаменутися й зупинити акції. За словами опозиціонерки, вона вдячна білорусам за підтримку на виборах. Водночас вона додала, що народ країни зробив свій вибір. Медіа пояснили ці слова тиском.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?