Процес буде швидким - в ЄС пригрозили Путіну новим ударом
Категорія
Світ
Дата публікації

Процес буде швидким - в ЄС пригрозили Путіну новим ударом

Процес буде швидким - в ЄС пригрозили Путіну новим ударом
Джерело:  online.ua

Німецький уряд продовжить вводити санкції за скандальні кібератаки, в яких Берлін звинуватив Москву, Пекін і Пхеньян. Уперше рестрикції за новою процедурою ввели ще протягом минулого липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра закордонних справ Гайко Мааса Інтерфаксу.

За його словами, йдеться про реакцію на інциденти, які сталися 2015 року. Жертвами кібератак став Бундестаг і особисто канцлерка Ангела Меркель.

"Як реакція на різні кібератаки вперше в кінці липня були введені санкції ЄС щодо фізичних осіб та організацій. Це перший крок, щоб поставити заслін на шляху тих, хто вважає, що може завдавати шкоди в кіберпросторі без наслідків для себе", - пояснив Маас.

Дипломат зауважив, інтернет повинний бути безпечним, як і реальний світ. Люди повинні "гуляти" мережею без жодної загрози, зокрема й грабежу.

"У кінці травня ми в рамках ЄС внесли також пропозиції щодо санкцій відносно відповідальних за кібератаку на Німецький Бундестаг. Як і в разі першого пакету санкцій, ця пропозиція тепер пройде процедуру, передбачену для цього в ЄС. Це наша пропозиція широко підтримується нашими партнерами, тому я очікую, що після річної перерви процес буде швидко просуватися вперед", - наголосив міністр.

Слід зауважити, зловмисники викрали безліч особистих даних, пов'язаних з німецьким урядом. Кремль традиційно спростував свою причетність до резонансного інциденту.

Застосовані санкції стали історичними у своєму роді, оскільки ніколи ще Євросоюз не вводив рестрикції після кіберзлочинів державного рівня. Для цього розробили спеціальний механізм.

Як повідомляв ONLINE.UA, команді російського президента Володимира Путіна озвучили неочікуване попередження — так, німецький партнер "Газпрому" допустив провал проєкту "Північний потік-2". За словами представників компанії Uniper, газопровід можуть не добудувати через санкції США, які завдали значних збитків підприємствам, які беруть участь у будівництві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?