Цього не уникнути: у Польщі остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Цього не уникнути: у Польщі остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка

Цього не уникнути: у Польщі остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота не залишається осторонь тих події, які сколихнули Білорусь протягом останніх трьох днів. Так, очільник Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович не виключив санкцій з боку ЄС, якщо президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжить застосовувати насильство до протестувальників. Окрім того, він наголосив, що якщо команда білоруського лідера не схаменеться - санкцій не уникне ніхто. З такою гучною заявою польський дипломат виступив у Ризі на зустрічі за участю глав дипломатії Латвії, Естонії та Фінляндії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням wPolityce.

"Ще є шанс, що Білорусь уникне гіршого шляху. Ми повинні спонукати Лукашенка йти шляхом миру, розвивати відносини з Заходом і Європейським союзом. Звичайно, якщо ситуація погіршиться, уникнути санкцій не вийде", - наголосив глава МЗС Польщі.

За словами політика, наразі його країна не очікує великої кількості біженців з Білорусі, "але якщо це станеться, ми зробимо все необхідне, щоб не залишити їх без допомоги в нашій країні".

"Однак хочу підкреслити, що ми не очікуємо такого розвитку подій, це був би дуже поганий шлях", - підкреслив польський дипломат.

Варто звернути увагу на те, що у Білорусі 11 серпня розпочався загальнонаціональний страйк, працівники підприємств в Мінську та інших містах масово залишають робочі місця. Цього ж дня очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс офіційно заявив, що опозиційна кандидатка Світлана Тихановська покинула Білорусь і зараз перебуває в Литві. Згодом соратниця Тихановської розповіла, що кандидатку в президенти вивезла з країни білоруська влада, її від'їзд дозволив звільнити начальницю її штабу Марію Мороз, затриману напередодні виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представниця виборчого штабу Світлани Тихановської, Марія Колеснікова, заявила, що головна суперниця Олександра Лукашенка три години провела в кабінеті з двома силовиками. Вона також звернула увагу на те, що Тихановську могли змусити закликати людей до припинення мітингів та акцій протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?