Трагедія для білорусів - на Лукашенка накинулися з новими звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Трагедія для білорусів - на Лукашенка накинулися з новими звинуваченнями

Трагедія для білорусів - на Лукашенка накинулися з новими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня, однак голосування стало початком серйозної політичної кризи. Через непрозорість процесу в Сенаті Сполучених Штатів закликали офіційний Мінськ до повторних виборів чи правдивого підрахування голосів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву сенатора-демократа Боба Менендеза.

За його словами, Лукашенко повністю виправдовує свій статус останнього диктатора в Європі.

"Недільні "вибори" були фальшивкою та трагедією для білорусів, які стільки ризикували заради свободи. Тривале придушення демократичної опозиції з боку уряду, разом з арештом американського громадянина Віталія Шклярова, є лихом і зовсім неприйнятно", - заявив Менендез.

Сенатор додав, наразі більше ніж раніше міжнародна спільнота повинна повністю підтримати демократію, права людини в білорусі.

Політик зауважив, з відповідною реакцією повинна виступити адміністрація президента Дональда Трампа. Жодні домовленості й поліпшення відносин Вашингтона й Мінська не можуть бути корисними, якщо білоруська влада не проведе прозорі чесні вибори чи не перерахує наявні голоси відповідно до принципів чесності й демократії.

Нагадаємо, Центрвиборчком республіки віддав перемогу Лукашенко з понад 80% голосів. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала за версією відомства трохи понад 10%.

Нім після виборів стала початком масових заворушень по всій Білорусі. Жителі різних міст вийшли на вулиці з вимогами до режиму Лукашенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, литовський уряд виступив зі спеціальною заявою щодо подій у Білорусі. Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус пояснив, опозиціонерка Світлана Тихановська отримала притулок у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?