Ніхто ніколи не повірить - Литва рознесла вщент підлий план Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніхто ніколи не повірить - Литва рознесла вщент підлий план Лукашенка

Ніхто ніколи не повірить - Литва рознесла вщент підлий план Лукашенка
Джерело:  online.ua

Глава Литви Гітанас Науседа виступив з гучною та безкомпромісною заявою - він звернув увагу на те, що відеозапис головної суперниці президента Білорусі Олександра Лукашенка, Світлани Тихановської, який з'явився 11 серпня, було зроблено під тиском. За словами Науседи, "жодна людина при здоровому глузді не повірить, що відео Тихановська записала добровільно". Політик наголосив, що це лише ще один доказ того, які методи використовує офіційний Мінськ, щоб зламати людину і дух народу. Про це повідомляє ONLINE.UA на заяву президента Литви у соціальних мережах.

"Ми протягом останніх декількох тижнів спостерігали ці спроби... Зараз Тихановській слід оговтатися від пережитого шоку і фізичних випробувань. Литва завжди буде надавати притулок силам, налаштованим на побудову свободи і демократії. Сьогодні я буду обговорювати цю ситуацію і останні події в Білорусі з президентом Єропейської Ради Шарлем Мішелем", - наголосив Гітанас Науседа.

Що важливо розуміти, раніше представниця виборчого штабу опозиціонера Віктора Бабарика наголосила, що відеозвернення Тихановської було записане в Мінську під наглядом силовиків. На відеозаписі, про який йдеться, Тихановська зачитує текст з папірця і закликає людей не виходити на протести. Варто звернути увагу на те, що у ніч на 11 серпня стало відомо, що Тихановська залишила Білорусь і виїхала до Вільнюса. У команді опозиціонерки спершу сказали, що кандидатку в президенти вивезла з країни білоруська влада. Згодом з’явилося відеозвернення Тихановської, в якому вона каже, що це її власне рішення та закликає людей зупинити мітинги та акції протесту.

Нагадаємо, що 11 серпня Європейський Союз офіційно закликав команду чинного президента Олександра Лукашенка припинити репресії. Також ЄС звернув увагу на те, що вже готує реакцію на подальший розвиток подій. З такою гучною заявою вситупив високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Польщі не виключив санкцій з боку ЄС, якщо президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжить застосовувати насильство до протестувальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?