Опозиція Білорусі терміново звернулася до Лукашенка з пропозицією - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Опозиція Білорусі терміново звернулася до Лукашенка з пропозицією - що відомо

Опозиція Білорусі терміново звернулася до Лукашенка з пропозицією - що відомо
Джерело:  online.ua

На третій день від президентських виборів у Білорусі тривають придушення протестів проти режиму Олександра Лукашенка. Штаб об'єднаної опозиції у вівторок, 11 серпня, звернувся до чинної влади з неочікуваною пропозицією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення в офіційному Telegram-каналі "Пул Первой".

Згідно із заявою штабу, об'єднана опозиція підтримує кожного протестувальника, який не вдається до насилля.

"Ми підтримуємо всіх, хто протестує проти фальсифікацій і бореться за свої права мирним шляхом. Ми солідарні з усіма, хто відстоює своє право на краще майбутнє для себе й своїх дітей", - наголосили опозиціонери.

Водночас вони рішуче засудили насилля та закликали владу не придушувати силою виступ громадян, які хочуть прозорих виборів.

"Ми пропонуємо почати діалог про мирну передачу влади народу без насильства й потрясінь", - додав штаб.

Цікаво, що сама Світлана Тихановська, яка виступала єдиним кандидатом від опозиційного штабу, залишила Білорусь напередодні. Вона зараз знаходиться на території Литви, де під час передвиборчих перегонів перебували її діти.

Тим часом на вулицях значних білоруських міст тривають протестні акції. До того люди два вечори й ночі підряд організовували заворушення з вимогою до влади про перезавантаження та відставку президента Олександра Лукашенка.

Чинний державний лідер отримав на виборах близько 80%, у той час як Тихановська — понад 10%.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня, однак голосування стало початком серйозної політичної кризи. Через непрозорість процесу в Сенаті Сполучених Штатів закликали офіційний Мінськ до повторних виборів чи правдивого підрахування голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?