США та Німеччина рознесли вщент нове рішення Путіна - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Німеччина рознесли вщент нове рішення Путіна - перші подробиці

США та Німеччина рознесли вщент нове рішення Путіна - перші подробиці
Джерело:  online.ua

11 серпня російський президент Володимир Путін виступив з черговою гучною та несподіваною заявою — він почав стверджувати, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусу. Також глава Кремля звернув увагу на те, що одна із його доньок уже зробила щеплення. Президент РФ наголосив, що вакцинація в його країні повинна бути добровільною. Окрім того, політик запевнив, що вакцина "пройшла всі необхідні перевірки, працює досить ефективно, формує стійкий імунітет". На його неочікувану заяву миттєво відреагувала міжнародна спільнота та ті країни, які продовжують свою роботу над першою вакциною проти COVID-19. Так, помічниця очільника Білого дому Келліан Конвей заявила, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань. Окрім того, помічниця Трамп протиставила США Росії. У перших, за її словами, суворіші вимоги до розбробки вакцин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

"Ці стандарти визначаються Управлінням санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США, а у Росії, як я зрозуміла з російської заяви, справи йдуть зовсім не так... Ми маємо шість потенційних вакцин на третій стадії розробки, а вони, судячи з усього, навіть не дійшли до цього", – наголосила помічниця Трампа.

Команда Ангели Меркель теж виступила з нищівною критикою. Німецька влада реєстрацію російської вакцини від коронавірусу назвали "ризикованим експериментом на людях". Очільник німецької Федеральної лікарської палати Клаус Райнгард жорстко розкритикував реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу.

"Я вважаю, що схвалення вакцини без вирішальної, третьої, фази випробувань - це ризикований експеримент на людях. Це безвідповідально, вже на цій стадій робити щеплення цілим групам населення", - вважає Райнгард.

Окрім того, глава німецького Інституту імені Пауля Ерліха Клаус Чихутек згадав про низький рівень прозорості у розробці російської вакцини. Він також додав, що ВООЗ застерігає від поспішної реєстрації вакцин. На його переконання, навіть в умовах пандемії треба обов'язково ретельно пройти всі етапи випробовування й перевірки.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні стрімко погіршується ситуація з пандеміє коронавірусу -  у середу, 12 серпня, зафіксували вже 1433 нових випадки зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?