Це може вбити - МОЗ раптово звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це може вбити - МОЗ раптово звернулося до українців

Це може вбити - МОЗ раптово звернулося до українців
Джерело:  NV

Українцям не варто відмовлятися від туристичних поїздок і відпусток в умовах карантину, вважають в Міністерстві охорони здоров'я. Одночасно громадянам необхідно дотримуватися встановлених обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".

За словами міністра Максима Степанова, не варто відмовлятися навіть від поїздок на переповнені пляжі Одеси.

"Не думаю, що варто відмовлятися. Потрібно дотримуватися встановлених правил. Наприклад, коли ви знаходитесь на пляжі, дотримуйтеся дистанції в півтора метра. Хочу достукатися до людей і пояснити: це не борг перед Україною, а ваше здоров’я. Пальці в розетку не сують, тому що це може вбити. COVID-19 теж може", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, карантин в Україні триває з середини березня. Його почали послаблювати з середини травня. Тоді ж українцям дозволили виїжджати за межі своїх міст і областей, налагодили роботу громадського транспорту.

З моменту відкриття пляжів у літній сезон вони одразу ж були заповнені людьми.

Станом на ранок у середу, 12 серпня, в Україні підтвердили вже 84 548 випадків коронавірусу COVID-19.

У серпні адаптивний карантин в Україні почав працювати за новим режимом — усі регіони поділяють на чотири зоні відповідно рівню захворюваності. Незабаром усі критерії, за якими розподіляють райони, можуть об'єднати в один показник — з відповідним оголошенням виступив міністр Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 серпня офіційно стало відомо, що Міністерства закордонних справ України та Ізраїлю висловили велике занепокоєння через заплановане на вересень масове паломництво хасидів до Умані Черкаської області для святкування Рош га-Шана (Нового року за юдейським календарем).

Офіційний Київ звернув увагу на те, що, враховуючи епідемічний стан в країні, це викликає велике занепокоєння як в України, так і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?