Стало відомо про ще одну тріумфальну перемогу України у боротьбі з Росією
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо про ще одну тріумфальну перемогу України у боротьбі з Росією

Стало відомо про ще одну тріумфальну перемогу України у боротьбі з Росією
Джерело:  online.ua

12 серпня стало відомо, що український Ощадбанк виграв суд у Сбербанку РФ, який заявляв, що реєстрація Ощадбанком торговельної марки "СБЕРБАНК" на території України порушила права Сбербанку Росії. Варто звернути увагу на те, що розгляд цієї справи тривав понад чотири роки. Окрім того, наголошується, що під час судового розгляду було проведено три експертизи, розглянуто понад 100 клопотань сторін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського банку.

"Представники Сбербанку Росії намагались переконати суд у тому, що реєстрація Ощадбанком торговельної марки "СБЕРБАНК" на території України порушила права Сбербанку Росії.Але в процесі процесуального протистояння Ощадбанком було зібрано та надано всі належні та допустимі докази на підтвердження необґрунтованості вимог позивача", - сказано в заяві українського банку.

Варто звернути увагу на те, що апеляційна інстанція погодилась з позицією представників Ощадбанку та відмовила в задоволенні позову Сбербанку Росії.

"Перемогу в цій справі не можна переоцінити, адже це важливий етап в історії захисту Ощадбанком своїх прав інтелектуальної власності в основній судовій справі, яка стосується заборони російському Сбербанку незаконно використовувати фірмове найменування "СБЕРБАНК" на території України. Це свідоцтво історично зареєстровано за Ощадбанком", – наголосив очільник правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Також зазначається, що в основному спорі Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української "дочки" Сбербанку Росії на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності в січні 2016 року. В українському банку кажуть, що Сбербанк РФ незаконно використовує торговельну марку "СБЕРБАНК", що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку.

"Єдиним законним власником торговельної марки "СБЕРБАНК" на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007)", - наголосили у банку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна завдала нового удару по команді Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?