Суд дозволив - у Венедіктової терміново звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд дозволив - у Венедіктової терміново звернулися до українців

Суд дозволив - у Венедіктової терміново звернулися до українців
Джерело:  online.ua

13 серпня Офіс генерального прокурора України звернувся з важливим повідомленням до українців. У команді генпрокурорки Ірини Венедіктової повідомили, що суд дозволив провести спецрозслідування в одній зі справ Майдану. Йдеться про справу проти колишнього командира роти спеціального призначення полку "Беркут", який підозрюється в скоєнні з іншими правоохоронцями умисних вбивств 48 осіб і замахів на умисні вбивства 80 осіб у лютому 2014 року. На даний момент він ховається від слідства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОГП.

"Ексберкутівець підозрюється в скоєнні 20 лютого 2014 на вул. Інститутській в м.Києві за змовою з іншими правоохоронними органами умисних вбивств 48 осіб і замахів на умисні вбивства 80 осіб, терористичного акту та інших злочинів (ч. 3 ст. 365 , ст. 340, ч. 3 ст. 258, п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України). Рішення суду надає можливість провести спеціальне досудове розслідування (in absentia) щодо підозрюваного, який переховується від органів слідства, суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності і який оголошений в міжнародний розшук, а також звернутися до суду з обвинувальним актом", - повідомили у Венедіктової.

Також в ОГП повідомили, що Печерський суд Києва з ініціативи генпрокуратури заочно взяв під варту ексдиректора Департаменту матеріального забезпечення МВС України у справі про постачання з Російської Федерації спеціальних засобів і їх подальше використання під час Майдану.

"За даними слідства, директор департаменту матеріального забезпечення причетний до поставок з Росії в січні 2014 року спецзасобів при відсутності запитів, передбачених Угодою про співробітництво між міністерствами обох держав і розтраті грошових коштів по їх митному оформленні, чим завдано збитків інтересам МВС України", - уточнили в ОГП.

Як відомо 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві стався розстріл учасників Євромайдану, в якому звинувачують колишніх співробітників "Беркута". П'ятеро з них - Сергій Тамтура, Сергій Зінченко, Павло Аброськін, Олег Янішевський і Олександр Маринченко - перебували під арештом, але в кінці 2019 року їхня обміняли на українських бранців Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд підтримав клопотання про заочний арешт колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва, який займав пост за часів Віктора Януковича та причетний до розстрілів на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?