В ЄС раптово змінили позицію по Білорусі - важливі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС раптово змінили позицію по Білорусі - важливі подробиці

В ЄС раптово змінили позицію по Білорусі - важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Євросоюз з першого дня масштабних протестів у Білорусі закликає офіційний Мінськ і білоруського президента Олександра Лукашенка припинити насильство над людьми, погрожуючи потужними санкціями. Десятки європарламентарів наполягають на тому, щоб Брюссель негайно ввів санкції проти всіх осіб, винних у фальсифікації виборів і репресіях в Білорусі. Але сьогодні, 13 серпня, депутат Європейського парламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський запропонував покарати за протести в Білорусі не Мінськ і Лукашенко, а Росію і президента Володимира Путіна, який, на його думку, стоїть за розхитуванням політичної ситуації в сусідній країні. З такою заявою політик виступив в ефірі Polskie Radio, передає ONLINE.UA.

"Те, що міг би зробити Євросоюз, що могла б запропонувати Польща, - це направити санкції на Росію, а не на Білорусію. Тому що це схоже на покарання меча, а не руки. Якщо нейтралізувати роль російського втручання чи навіть анексії, то, думаю, білоруси самі впораються з будівництвом демократії ", - припустив Саріуш-Вольський.

Також євродепутат висловив жаль черезо недостатньо жорстку реакцію Євросоюзу на дії білоруської влади республіки. Він обурений в то, що в ЄС відносини і бізнес з Росією ставлять вище підтримки демократичних рухів в Білорусі. На думку польського євродепутата, тим самим країни Європи визнають, що Білорусь - це територія російського впливу.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі почалися 9 серпня після оголошення ЦВК переможцем виборів Олександра Лукашенка. Силовики розганяють акції протесту за допомогою сльозогінного газу, водометів, гумових куль і світлошумових гранат. Були випадки нападу силовиків на випадкових перехожих. Затримано тисячі людей. У лікарнях Білорусі знаходяться сотні людей, які постраждали від силовиків - за словами медиків, вони в шоці від того, що відбувається в мирний час. Офіційний Брюссель закликає Лукашенка зупинить насильство над людьми в країні, в іншому випадку проти нього введуть санкції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруська письменниця, лауреатка Нобелівської премії з літератури 2015 року Світлана Алексієвич вважає, що Лукашенко оголосив війну народу і закликала його піти у відставку, поки не пізно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?