Це вкрай важливо - Зеленський нарешті підписав доленосний закон
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це вкрай важливо - Зеленський нарешті підписав доленосний закон

Це вкрай важливо - Зеленський нарешті підписав доленосний закон
Джерело:  online.ua

13 серпня український лідер Володимир Зеленський нарешті підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів". Варто звернути увагу на те, що цей документ усуває низку проблем, які заважали повноцінному функціонуванню та подальшому розвитку ринків капіталу в Україні, оскілька розбудова ринків капіталу, що повноцінно функціонують, є вкрай важливою для зростання української економіки. Що важливо розуміти, Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачене узгодження українського законодавства з нормами ЄС у сфері фінансових послуг, корпоративного управління та діяльності компаній. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Підписаний президентом закон викладає у новій редакції закони "Про цінні папери та фондовий ринок" (нова назва – Закон України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки") та "Про товарну біржу" (нова назва – Закон України "Про товарні біржі"), а також вносить відповідні зміни до Цивільного, Господарського та Кримінального кодексів, Кодексу з процедур банкрутства та низки законодавчих актів.", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що таким чином, комплексно врегульовуються питання функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів, ринків капіталу та організованих товарних ринків, а також розбудови їхньої інфраструктури. Окрім того, зазначається, що цей закон уніфікує підхід до організації торгівлі активами на товарних ринках з метою забезпечення прозорості цін, які формуються на таких ринках, та запобігання маніпулюванню на них.

"Документ розширює перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нових видів цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо. У законі передбачено врегулювання відносин, що виникають під час розміщення та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними", - заявляє команда Володимира Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський нарешті підписав закон № 808-ІХ "Про оборонні закупівлі", який український парламент ухвалив ще 17 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?