Серйозна ситуація - Зеленський особисто звернувся до Білорусі й Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Серйозна ситуація - Зеленський особисто звернувся до Білорусі й Лукашенка

Серйозна ситуація - Зеленський особисто звернувся до Білорусі й Лукашенка
Джерело:  online.ua

Білоруська влада повинна звільнити затриманих українських громадян, закликав президент Володимир Зеленський. Він невідкладно звернувся до офіційного Мінська у четвер, 13 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг.

За словами державного лідера, офіційні дані вказують на затримання щонайменше трьох українців на території Білорусі.

"Там троє наших, на сьогоднішню статистику, іншої мене немає, затриманих українських громадян. Зараз йдуть переговори. Ми хочемо наполегливо, щоб нам повернули наших громадян до України", - підкреслив Зеленський.

Також він виступив з новою заявою щодо загальної ситуації в сусідній республіці.

"Я хочу, щоб не було смертей і постраждалих, і щоб влада знайшла діалог зі своїм суспільством. Зараз ми бачимо те, що там складна, нестабільна, серйозна ситуація. Я б радив українцям утриматися від поїздок до Білорусі, поки не стабілізується ситуація", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, вже кілька днів та ночей по всій Білорусі тривають протестні акції. Силовики намагалися з моменту їх виникнення — ввечері 9 серпня — придушити усіма наявними засобами, що включають гумові кулі, побиття, водомети й світло-шумові гранати. Кількість затриманих досягає тисяч, серед них багато журналістів, навіть іноземних.

Наразі вимоги активістів підтримали також робітники багатьох промислових підприємств — вони оголосили страйки.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 серпня офіційно стало відомо, що посольство України у Білорусі спрямувало до команди чинного президента Олександра Лукашенка дві ноти з приводу затриманих на протестах українців та вимагає зустрічі з ними. Такими даними під час брифінгу поділився очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?