Це станеться 18 серпня - Зеленський виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться 18 серпня - Зеленський виступив з важливою заявою

Це станеться 18 серпня - Зеленський виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Масштабні протести з Білорусі поставили під загрозу переговорний процес по Донбасу, так як засідання ТКГ проходять в Мінську. Але українська влада, яка жорстко реагує на ситуацію в Білорусі і закликає білоруського лідера Олександра Лукашенка припинити насильство над людьми, сподівається, що ситуація в Білорусі не вплине на переговорний процес, який стосується України. Український глава Володимир Зеленський повідомив, що вже 18 серпня відбудеться новий етап переговорів в новому форматі під головуванням Леоніда Кравчука. За його словами, на порядкуденному стоїть обмін полоненими в форматі "100 на 100" і продовження режиму перемир'я. Про це Зеленський повідомив українцям 13 серпня на брифінгу під час візиту до Борисполя, передає ONLINE.UA.

За словами Зеленського, для засідання ТКГ Донбасом є ряд питань, в тому числі питання безпеки і обмін полоненими.

"Ми в ОБСЄ вже в цьому форматі передали список (на обмін - ред.). ОБСЄ його підтримав. Там близько 100 чоловік. Зараз ми чекаємо, що з того боку нададуть свій узгоджений список і потім ОБСЄ визначитися, коли технічно може бути обмін" , - розкрив деталі переговорів по Донбасу президент.

При цьому Зеленський не зміг з упевненістю сказати, чи не вплине ситуація в Білорусі на на заплановане засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України.

"Чи вплине ця ситуація в Мінську на засідання тристоронньої контактної групи, я не знаю", - підсумував Зеленський.

Важливо відзначити, що в команді Зеленського рішуче налаштовані на врегулювання конфлікту на Донбасі. Новий глава української делегації в ТКГ Леоід Кравчук готує компроміси в переговорах, але не збирається обговорювати з окупантами суверенітет, територіальну цілісність, незалежність і недоторканність кордонів України. Крім того, політик пообіцяв, що буде виступати за те, щоб управління територією Донбасу принесло користь людям, які там живуть, щоб вони відчули, що є господарями своєї землі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін продовжує наполягати, щоб команда президента України Володимира Зеленського сіла за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, яких курирує Кремль. Такий ультиматум президент РФ в черговий раз висунув офіційному Києву під час термінових телефонних переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона. Під час бесіди Путін по традиції назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнських конфліктом" і не менш традиційно заявив, як Україна повинна "неухильно виконувати свої зобов'язання по політичних аспектів мінських домовленостей".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?