Facebook та Instagram опинилися в епіцентрі ганебного скандалу - деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook та Instagram опинилися в епіцентрі ганебного скандалу - деталі

Facebook та Instagram опинилися в епіцентрі ганебного скандалу - деталі
Джерело:  online.ua

13 серпня офіційно стало відомо, що проти всесвітньо відомої корпорації Facebook, власника Instagram, подали позов про незаконний збір біометричних даних користувачів. Варто звернути увагу на те, що за порушення конфіденційності Facebook можуть виписати штраф в розмірі від 1 тисячі до 5 тисяч доларів за кожен випадок, якщо доведуть, що компанія діяла навмисно. Що важливо розуміти, Facebook стала оповіщати користувачів Instagram про збір біометрії тільки на початку цього року. Про це інформує з посиланням на Bloomberg.

"Раніше корпорація запропонувала заплатити 650 млн доларів для врегулювання справи, в якій її звинуватили в незаконному зборі біометричних даних за допомогою інструменту для позначки фото в Facebook", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що це не перший скандал, який спалахує навколо компанії Марка Цукерберга. Нещодавно користувачі соціальних мереж помітили дивну особливість додатка Instagram для iOS. Люди звернули увагу на те, додаток використовує камеру смартфона увесь час – навіть тоді, коли власник смартфона не знімає фото або відео. Першим таку "неприємну" особливість нового додатка помітив користувач Twitter під ніком KevDoy. За його словами, проблема стосується версії iOS 14 Beta завдяки новій функції, яка відображає спеціальний індикатор в кутку екрана, коли який-небудь додаток отримує доступ до камери або мікрофону. KevDoy звернув увагу, що індикатор горить під час прокрутки стрічки Instagram, коли у додаток не повинен використовувати камеру і мікрофон телефона. Представники соціальної мережі переконують, що це баг, який виправлять найближчим часом.

Варто нагадати, що ще й в 2018 році стався великий скандал з витоком даних Facebook. Тоді з'ясувалося, що аналітична компанія Cambridge Analytica використовувала інформацію про користувачів соцмережі для створення політичної реклами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вперше в історії соціальна мережа Facebook н еочікувано для всіх наважилася видалити допис очільника Білого дому Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?