Зараз ми чекаємо - Зеленський виступив з чудовими новинами
Категорія
Політика
Дата публікації

Зараз ми чекаємо - Зеленський виступив з чудовими новинами

Зараз ми чекаємо - Зеленський виступив з чудовими новинами
Джерело:  online.ua

Українська сторона повністю готова до проведення нового обміну бранцями з Росією, наголосив президент Володимир Зеленський. Наразі список розроблений, його передали представниками ОБСЄ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг державного лідера у четвер, 13 серпня.

За його словами, обмін готується наразі на рівні Тристоронньої контактної групи.

"Ми до ОБСЄ передали новий список, в ОБСЄ підтвердили наш список на обмін. Там близько ста людей. Зараз ми чекаємо з тої сторони, що вони теж нададуть свій узгоджений список, і потім ОБСЄ повинна визначитися в нашому форматі, Україна – Росія – ОБСЄ, коли може технічно вже робитися обмін", - пояснив Зеленський.

Нагадаємо, президент від початку своєї каденції оголосив повернення людей одним зі своїх головних завдань у напрямку врегулювання війни. Перший обмін українська сторона ініціювала на початку осені, другий пройшов взимку.

Вважалося, що Москва та Київ погодять проведення чергового дзеркального звільнення навесні. Цим планам завадив глобальний карантин, введений проти пандемії COVID-19.

В Офісі президента протягом останніх місяців неодноразово виступали з коментарями щодо майбутнього обміну. Представники лідера пояснювали, що наразі існують певні труднощі в переговорах — російська сторона не погоджувалася на будь-які зміни в організації процесу. Зокрема, на стіну критики наштовхувалися ідеї зробити класифікацію бранців більш гнучкою.

Варто також зазначити, нещодавно змінилося керівництво української делегації в ТКГ. Її очолив перший президент Леонід Кравчук — після відставки попередника, Леоніда Кучми.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський проінформував раніше, що вже 18 серпня відбудеться новий етап переговорів в новому форматі під головуванням Леоніда Кравчука. Він сподівається, планам розпочати нові переговори не завадять навіть масові протести в Білорусі, де триває процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?