Протести в Білорусі - у Лукашенка зважилися на нове шокуюче зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести в Білорусі - у Лукашенка зважилися на нове шокуюче зізнання

Протести в Білорусі - у Лукашенка зважилися на нове шокуюче зізнання
Джерело:  online.ua

Білоруське Міністерство внутрішніх справ знову, 13 серпня, виступило із зізнанням щодо використання зброї проти протестувальників. Керівництво силового відомства стверджує, що для цього був привід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву міністерства.

За даним посадовців, на силовиків нібито нападали та наїжджали автомобілями.

"Загалом у результаті протиправних дій громадян 9-13 серпня постраждали 103 правоохоронці, з яких 28 госпіталізовано. Вчора в Мінську та в Барановичах знову були здійснені навмисні наїзди автомобілями на співробітників ДАІ. Для зупинки порушників правоохоронці використовували зброю", - пояснили в МВС.

Водночас правоохоронці затримали для встановлення деталей двох молодих громадян. Білоруси віком 18 та 19 років нібито мали при собі запальну суміш, яку вони переливали у пляшки.

Слід нагадати, напередодні в МВС визнали перший випадок використання вогнепальної зброї — саме таке словосполучення було в оригінальній публікації, яку почали поширювати білоруські медіа. Пізніше інформацію скоригували й залишили фразу "використали зброю" заради пом'якшення.

Нове повідомлення, від 13 серпня, також містить лише фразу "використали зброю" - як і те, що оприлюднили раніше.

Людина, яку поранили, наразі знаходиться у лікарні у важкому стані. За версією МВС, порушник кинувся на силовиків з арматурою.

Нагадаємо, протести почалися ввечері у неділю, 9 серпня, коли завершилося голосування на виборах президента. З того моменту затримані були тисячі протестувальників та невинних людей — зокрема й іноземних журналістів.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська влада повинна звільнити затриманих українських громадян, закликав президент Володимир Зеленський. Він невідкладно звернувся до офіційного Мінська у четвер, 13 серпня. Наразі троє українців стали жертвами масових затримань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?