На Донбасі загинув боєць ЗСУ - шокуючі подробиці з зони ООС
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі загинув боєць ЗСУ - шокуючі подробиці з зони ООС

На Донбасі загинув боєць ЗСУ - шокуючі подробиці з зони ООС
Джерело:  online.ua

Українське командування підтвердило невтішні новини, які надійшли з Донбасу. Двоє військовослужбовців ЗСУ постраждали від вибуху невідомого пристрою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони.

За офіційними даними, один з бійців загинув.

"Сьогодні, 13 серпня, внаслідок відхилення від маршруту підірвалися на невідомому вибуховому пристрої два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил. Один з них, на превеликий жаль, загинув, інший отримав поранення", - наголосили у відомстві.

Міністерство висловило співчуття родині та близьким загиблого.

"Пораненого воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працюють робочі групи військової прокуратури та військової служби правопорядку. Усі обставини цієї наразі трагедії з’ясовуються", - говориться у зведенні.

Загалом ситуація в зоні проведення ООС контрольована. Від початку доби 13 серпня ворог повністю дотримується встановленого режиму тиші, не зареєстровано жодного пострілу в напрямку українських позицій.

Водночас напередодні, 12 серпня, противник вчинив резонансне порушення перемир'я — бойовики окупаційного режиму використали автоматичний гранатомет. Утім, жоден з військовослужбовців не отримав поранення.

Нагадаємо, перемир'я стало чинним з опівночі 27 липня. З того часу командування запевнює — поодинокі постріли є, їх фіксують, однак загальне дотримання режиму — також факт.

Масштабні протести з Білорусі поставили під загрозу переговорний процес по Донбасу, оскільки засідання ТКГ проходять в Мінську. Українська влада сподівається, що ситуація в Білорусі не вплине на переговорний процес, який стосується України.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський оголосив, що вже 18 серпня відбудеться новий етап переговорів в новому форматі під головуванням Леоніда Кравчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?