У Росії підготували вкрай неприємний сюрприз Лукашенку - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії підготували вкрай неприємний сюрприз Лукашенку - що сталося

У Росії підготували вкрай неприємний сюрприз Лукашенку - що сталося
Джерело:  online.ua

Попри те, що очільник Кремля Володимир Путін вже встиг привітати чинного білоруського лідера Олександра Лукашенка з перемогою на президентських виборах, виявилося, що не всі в Росії хочуть миритися зі свавіллям офіційного Мінська. Так, 13 серпня стало відомо, що московський підприємець Роман Масленніков втратив немалий прибуток через блокування інтернету в Білорусі під час протестів. Через це бізнесмен подав на білоруського президента Олександра Лукашенка до суду. Підприємець просить стягнути з Лукашенка 1 мільйон рублів. Відповідний позов надійшов до Московського арбітражного суду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "МБХ медіа".

За словами російського підприємця, декілька його співробітників, що проживають у Мінську, були без зв'язку з неділі. Саме з цього часу у Білорусі блокували мережу. Через такі форс-мажори у компанії зірвалась презентація до форуму Sakhalin Marketing Forum.

"Підприємець оцінив завдані збитки у 1 мільйон рублів. Саме стільки він хоче стягнути з самого Лукашенка. Інший відповідач у справі – оператор "Белтелеком", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що поки сам Олександр Лукашенко на такі гучні звинувачення не відреагував.

Що важливо розуміти, після оголошення результатів президентських виборів у Білорусі 9 серпня тисячі людей почали виходити на масові акції протесту.Між протестувальниками і ОМОНом відбувались жорсткі сутички. Згідно з останніми офіційними даними, уже затримали близько 7 тисяч осіб, поранено понад 200. Відомо також про щонайменше 2 загиблих. Правозахисники продовжують переконувати, що ці дані – занижені. З 9 серпня у країні розпочались проблеми з інтернетом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишня лідерка Литви Даля Грибаускайте виступила з різкою заявою щодо останніх подій у Білорусі. Окрім того, вона публічно присоромила Олександра Лукашенка та наголосила,що в нього більше немає майбутнього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?