Український фільм жахів стрімко підкорює світ - фільм потрапив на ще один престижний кінофестиваль
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм жахів стрімко підкорює світ - фільм потрапив на ще один престижний кінофестиваль

Український фільм жахів стрімко підкорює світ - фільм потрапив на ще один престижний кінофестиваль
Джерело:  online.ua

Український фільм Дмитра Томашпільського "Сторонній"/"Stranger" продовжує стрімко підкорювати світ. Картина вже отримала десяток кінонагород і тепер відправляється на престижний кінофестиваль MOTELX - Лісабонський міжнародний фестиваль фільмів жахів, який є одним з головних фестивалів жанрів хоррора, фантастики і фентезі в світі. Про це 13 серпня повідомила прес-служба Держкіно, передає ONLINE.UA.

Як відомо, в містичній картині головні ролі зіграли Анастасія Євтушенко і Даша Трегубова. За сценарієм у фільмі перетинаються кілька сюжетних ліній - в одній з них команда синхронного плавання несподівано зникає під водою під час виступу в басейні, а в другій - під час прийому хвойно-перлової ванни загадково зникає пацієнтка санаторію. Розслідуванням справи займається інспекторка Глухівська, на рахунку якої немає жодної нерозкритої справи.

Прем'єра фільму в Україні заплановано на кінець 2020 року, але хоррор вже показали на багатьох міжнародних кінофестивалях, у тому числі в Японії, Канаді, США, Колумбії і Бразилії. Стрічка вже отримала 10 нагород, серед них призи за кращий фільм, режисуру, сценарій, операторську роботу, роботу художника-постановника.

Сторонній - офіційний трейлер (відео):

Важливо відзначити, що фільм "Сторонній" був знятий за фінансової підтримки Держкіно. На зйомки було виділено 10 мільйонів гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український фільм Дмитра Томашпільського "Сторонній" переміг в номінації SCI-FI(фантастика) на міжнародному кінофестивалі Bloodstained Indie Film Festival, який відбувся в Токіо. Стрічка українського режисера обійшла в номінації 15 фільмів з США, Японії, Канади, Франції, Швеції, Великобританії та інших країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?