Опозиція висунула 3 головні вимоги Лукашенку - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Опозиція висунула 3 головні вимоги Лукашенку - перші подробиці

Опозиція висунула 3 головні вимоги Лукашенку - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Білоруси, опозиція та міжнародна спільнота продовжують озвучувати нові вимоги команді чинного білоруського президента Олександра Лукашенка після спалаху масових протестів та мітингів в країні. 14 серпня офіційно стало відомо, що штаб незареєстрованого кандидата в президенти, політв'язня Віктора Бабарико висунув свої три вимоги до діючої влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву опозиційного політика в соціальних мережах.

Вимоги штабу Віктора Бабарика до діючої влади:

  1. Кінець насильства.

Негайно припинити застосування фізичної сили і затримань. Сховайте кийки, гранати, кулі. Приберіть з вулиць міст армію і ОМОН. Припиніть переслідувати людей за квіти, браслети, велосипеди, думка, пісні, прогулянки, прапори, оплески.

2. Свободу політв'язням.

Негайно випустити всіх політичних в'язнів, а також затриманих на мирних акціях і протестах. Всі вони повинні бути звільнені негайно без судів і штрафів. Виплатити компенсацію всім затриманим, побитим і покаліченим силовиками білорусам.

  1. Чесні нові вибори.

Оголосити нові чесні вибори до 15 вересня за участю всіх альтернативних кандидатів під наглядом міжнародних організацій з новими виборчими комісіям, новим ЦВК, відеоспостереженням, відкритим підрахунком голосів".

Варто звернути увагу на те, що за 4 години до публікації вимог у штабі опублікували відеозвернення до команди Олександра Лукашенка, яке містить чотири пункти. Перші два ідентичні за змістом вимогам, які наведені вище.

3. Покажіть реальні результати голосування по кожній виборчій дільниці, надайте виборцям документи на перевірку.

4. Мери всіх міст! 15 і 16 серпня Ви повинні виступити організаторами мирних масових зібрань в кожному місті. Дайте людям можливість мирно висловити свою думку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що верховна комісарка ООН із прав людини Мішель Бачелет публічно розкритикувала та засудила дії команди білоруського лідера Олександра Лукашенка та силовиків під час протестів та мітингів у Білорусі. Окрім того, в Організації Об’єднаних Націй закликають звільнити затриманих під час протестів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?