Ми збільшимо - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми збільшимо - Зеленський дав гучну обіцянку українцям

Ми збільшимо - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Нещодавно президент Володимир Зеленський затвердив підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня. Зростання до рівня 5 тисяч гривень він назвав лише першим етапом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За його словами, наступні етапи передбачаються упродовж 2021 року.

"Впевнений, що депутати проголосують законопроєкт, поданий від президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень", - пояснив Зеленський.

Він додав, перш за все підвищення торкнеться життя бюджетників — медиків, вчителів, працівників соціальної сфери. Доходи цих людей мають зрости.

"Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей", - додав президент.

Він невідкладно звернувся до спікера Верховної ради Дмитра Разумкова з проханням. Парламент повинен зібратися на позачергове засідання 25 серпня. Цього потребує розгляд законопроєкту.

В ОПУ додали, що на доходи громадян погано вплинув карантин, який ввели для боротьби з COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 серпня український лідер Володимир Зеленський нарешті підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів".

Цей документ усуває низку проблем, які заважали повноцінному функціонуванню та подальшому розвитку ринків капіталу в Україні, оскільки розбудова ринків капіталу, що повноцінно функціонують, є вкрай важливою для зростання української економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?