Як коронавірус вдарив по заощадженнях українців - шокуючі дані від НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як коронавірус вдарив по заощадженнях українців - шокуючі дані від НБУ

Як коронавірус вдарив по заощадженнях українців - шокуючі дані від НБУ
Джерело:  online.ua

Поширення коронавірусу COVID-19 спровокувало надпотужну економічну кризу по всьому світу, зокрема й в Україні. Нацбанк станом на серпень констатував скорочення заощаджень українців на 6%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіс президента України.

За словами голови ради НБУ Богдана Данилишина, йдеться про втрати упродовж першої половини 2020 року.

"Підвищення мінімальної заробітної плати так чи інакше підвищить доходи громадян і, відповідно, збільшить можливість заощаджень. Тому підвищення мінімальної заробітної плати навіть до озвученої величини є необхідним і доцільним у цей момент", - наголосив посадовець.

Таким чином він прокоментував президентську ініціативу з підвищення мінімалки в Україні. Згідно з законопроєктом Володимира Зеленського, цей показник становитиме вже 5 тисяч гривень з 1 вересня — якщо нардепи підтримають документ.

"Ініціатива президента є вчасною. Вона підтримана урядом і, сподіваюся, буде підтримана Верховною Радою України", - вважає Данилишин.

Слід зауважити, карантин в Україні триває з середини березня. Перші два місяці режим був надзвичайно жорстким по всій країні не працював громадський транспорт, заклади могли працювати лише в режимі "на виніс".

З 1 серпня уряд ввів так званий адаптивний карантин. Регіони отримали змогу окремо визначати серйозність місцевої ситуації з COVID-19. Для того розробили чотири показники, згідно з якими райони розбивають на чотири зони — від "червоної" до "зеленої".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський затвердив підвищення мінімальної зарплати  з 1 вересня. Зростання до рівня 5 тисяч гривень він назвав лише першим етапом. Як саме їх планують підвищувати ще — за посиланням в окремому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?