Лукашенко нарешті виконав жорстку вимогу України - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко нарешті виконав жорстку вимогу України - усі деталі

Лукашенко нарешті виконав жорстку вимогу України - усі деталі
Джерело:  online.ua

13 серпня посольство України у Білорусі спрямувало до команди білоруського президента Олександра Лукашенка дві ноти з приводу затриманих на протестах українців та почало вимагати зустрічі з ними. Цю інформацію підтвердив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. Окрім того, варто зазначити, що ідентичну вимогу Лукашенку висунув також український лідер Володимир Зеленський. Вже 14 серпня стало відомо, що білоруські силовики відпустили затриманих українських волонтерів Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва. З СІЗО випустили також ще одну затриману українську громадянку – Оксану Альошину. Звільнені українці мають сьогодні повернутися додому. За попередніми даними, українські громадяни вийшли на волю з Мінського СІЗО в Окрестіно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Белсат".

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба вже підтвердив, що українські волонтери вже перебувають під захистом дипломатів на території посольства України в Білорусі. Однак, згодом видалив своє повідомлення. Вночі серед звільнених учасників масових протестів Білорусі помітили українського волонтера Костянтина Рєуцького. Він навіть прокоментував своє звільнення місцевому виданню. Він розповів, що затриманих змусили підписувати протоколи, написані правоохоронцями. А тих, хто відмовлявся підписувати били.

"Судовий розгляд був прямо тут, це був конвеєр, все було досить швидко. Я навіть не впевнений, що це був суддя", - зізнався український волонтер.

Варто зазначити, що Євгена Васильєва поруч з Рєуцьким не бачили. Хоча білоруські ЗМІ запевняють, що він також вийшов на волю із СІЗО.

Нагадаємо, що учасників благодійної організації "Восток SOS" Рєуцького та Васильєва затримали у Мінську 12 серпня. Проти них одразу відкрили кримінальні справи за статтею "масові заворушення", що передбачають від 3 до 8 років ув'язнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Ради Республіки Національних зборів країни та довірена особа президента Наталія Качанова звернулася до білоруського народу з гучною та неочікуваною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?