Завжди це робитиме - Зеленський жорстко відгукнувся на події в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Завжди це робитиме - Зеленський жорстко відгукнувся на події в Білорусі

Завжди це робитиме - Зеленський жорстко відгукнувся на події в Білорусі
Джерело:  online.ua

Напередодні силовики Білорусі почали звільняти людей з правоохоронних установ — серед них були й кілька українців. Президент Володимир Зеленський з цього приводу виступив із заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За його словами, білоруси наразі шукають вихід з непростої ситуації, під час розвитку якої "трапляються ексцеси" - наприклад, затримання іноземців.

У п'ятницю, 14 серпня, українська сторона добилася звільнення з руки білоруських силовиків Євгена Васильєва, Костянтина Реуцького, Оксани Альошиної. Їх протизаконно затримали 12 серпня. Українці знаходилися в сусідній державі для отримання інформації щодо останніх подій — без жодного поганого умислу.

Зараз офіційний Київ продовжує переговори щодо визволення четвертого земляка — Романа Шишка. За наявними даними, його утримують в СІЗО Бреста.

"Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме. Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі", - цитує пресслужба Зеленського.

Він також зауважив, Білорусь завжди залишиться другом для українців.

"І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту. Щоб Білорусь надалі розвивалася та була демократичною, економічно сильною й незалежною державою", - додав президент.

Нагадаємо, протести почалися 9 серпня. Активісти впевнені, режим Олександра Лукашенка сфальсифікував підсумки голосування.

Усі протести силовики намагаються придушити максимально жорстко, із використанням гумових куль, побиття, світло-шумових гранат. Тисячі людей опинилися в правоохоронних установах, їх після завданого насилля почали лише нещодавно звільняти.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська влада повинна звільнити затриманих українських громадян, закликав президент Володимир Зеленський. Він невідкладно звернувся до офіційного Мінська у четвер, 13 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?