Уряд раптово змінив COVID-правила перетину кордону України - це важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд раптово змінив COVID-правила перетину кордону України - це важливо знати

Уряд раптово змінив COVID-правила перетину кордону України - це важливо знати
Джерело:  online.ua

14 серпня офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів неочікувано для всіх змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону, залишивши, зокрема, один критерій для визначення іноземної країни як "держави зі значним поширенням COVID-19" - це зазначається в постанові українського уряду. Варто звернути увагу на те, що державою зі значним поширенням коронавірусу тепер є така держава, в якій кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні. Як відомо, досі були визначені два критерії визначення держави як такої, де є значне поширення коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

Що важливо розуміти, українська влада включала до "червоного списку" держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні, або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

"Усі прибулі до України з "червоної зони" зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування", - йдеться в повідомленні.

Український уряд наголосив, що перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Варто нагадати, що нещодавно Міністерство охорони здоров’я оприлюднило оновлений список держав "червоної" і "зеленої" зон, який визначає необхідність самоізоляції чи здачі тесту після повернення з-за кордону, у понеділок, 10 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у п’ятницю, 14 серпня, зафіксували 1732 нових випадки зараження коронавірусом- це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 87 872 особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?