Це легка здобич для Путіна - у Зеленського б'ють на сполох через нову проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Це легка здобич для Путіна - у Зеленського б'ють на сполох через нову проблему

Це легка здобич для Путіна - у Зеленського б'ють на сполох через нову проблему
Джерело:  ukr.radio

Команда українського лідера Володимира Зеленського вирішила зробити важливе попередження офіційному Мінську. Так, очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що російський президент Володимир Путін має своє інтереси щодо країн пострадянського простору. Зокрема, в його інтересах – їх ослаблення, оскільки саме тоді такі країни можуть стати легкою здобиччю. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "UA:Українське радіо".

"В інтересах Росії ослаблення країн, щодо яких вона має активну зовнішню політику і в якій вона хоче зміцнювати свої позиції. Дипломатично, звісно, Росія... бажає добра та здоров’я білоруському народу, але ми розуміємо, що ослаблена, відторгнена Заходом Білорусь виявиться легкою здобиччю для Російської Федерації", - пояснив український дипломат.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що наша країна намагається будувати свою політику, виходячи з того, що на виході з цієї кризи Україні потрібна незалежна та суверенна Білорусь. Варто зазначити, що нещодавно в МЗС України жорстко розкритикували насильство під час масових протестів у Білорусі. Також українська влада попередила офіційний Мінськ про загрози зовнішнього втручання з боку Росії. Так, український дипломат Дмитро Кулеба побажав "білоруським сусідам" на тлі підвищеного інтересу Росії до Білорусі знайти "громадський баланс", який забезпечить суверенність і незалежність країни.

Нагадаємо, що масштабні протести у Білорусі спалахнули ввечері 9 серпня, після оголошення попередніх результатів президентських виборів - на них переміг чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко. Білоруси з цим не погоджуються. На їхню думку, вибори були повністю сфальсифікованими. Ці слова підтверджують і незалежні спостерігачі. Уже кілька днів поспіль білоруси виходять на вулиці з вимогою провести нові вибори без участі в них Лукашенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 серпня білоруські силовики відпустили затриманих українських волонтерів Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва - цього вимагала команда Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?