Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому річ

Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому річ
Джерело:  online.ua

Перемир'я на Донбасі відзначив ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу під час переговорів з президентом Володимиром Зеленським. телефонна бесіда відбулася у п'ятницю, 14 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, український лідер під час переговорів визнав поодинокі провокації ворога, однак додав — ЗСУ не відповідають на ці постріли. Водночас президент привітав ізраїльського політика з історичною угодою, яка стосується нормалізації відносин з Об'єднаними Арабськими Еміратами.

"Це – історичне досягнення і яскравий приклад можливостей діалогу та дипломатії, який можуть наслідувати інші країни регіону", - наголосив Зеленський.

Нетаньягу пояснив, що найближчим часом кабінет міністрів завершить процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем та Україною. Український президент позитивно відреагував на цей крок. Він нагадав про плани надання державного статусу святам Песах, Ханука, Рош га-Шана.

Зеленський також обговорив з Нетаньягу боротьбу проти епідемії COVID-19. Він додав, офіційний Київ зацікавлений отримати ізраїльську вакцину проти інфекції, яку наразі ще розроблюють.

"Україна має бути серед друзів Ізраїлю, які першими зможуть долучитися до дослідження та використання вакцини", - підкреслив державний лідер.

Співбесідники завершили переговори запрошенням один одного з офіційними візитами до своїх країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Ізраїлю та Об’єднаних Арабських Еміратів завершилися з підписанням неочікуваної угоди. Переговорний процес тривав за посередництвом Сполучених Штатів. Адміністрація президента Дональда Трампа оприлюднила офіційну заяву, з якої стали відомі подробиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?