Що насправді відбувається в Криму - у Зеленського зробили шокуючу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Що насправді відбувається в Криму - у Зеленського зробили шокуючу заяву

Що насправді відбувається в Криму - у Зеленського зробили шокуючу заяву
Джерело:  online.ua

Член команди Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив з новою шокуючою заявою - він офіційно повідомив, що в Криму немає гуманітарної кризи з водою. На його переконання, це твердження вигадала команда очільника Кремля Володимира Путіна, аби мати змогу тиснути на офіційний Київ. За словами Дмитра Кулеби, пропагандисти хочуть переконати у цьому весь світ. Український дипломат звернув увагу на те, що люди, які проживають в Криму, мають доступ до води. А тому повторення наративу про гуманітарну кризу – "це якраз підсилення такого російського сигналу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "UA: Українське радіо".

"Безумовно, якщо почнуть страждати люди, потрібно буде думати як ми можемо їм допомогти. Але, я хочу наголосити дуже чітко, що, відповідно до міжнародного права, повну відповідальність за ситуацію на окупованій території несе держава-окупант", - підкреслив очільник МЗС.

Дмитро Кулеба наголосив, що криза з постачанням води є на військові бази й для важкої промисловості, розташованої в Криму, а звичайні люди, насправді, не страждають. Окрім того, український дипломат додава, що відновлення постачання води в Крим можливе лише у контексті деокупації півострова.

Не можна забувати про те, що наша країна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне річище Дніпра з островом. Однак після окупації Криму Росією у 2014 році постачання води на півострів припинили.

Нагадаємо, що 12 серпня глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров терміново звернувся до Кабінету міністрів України з проханням відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, закритих через карантин. За словами політика, рішення уряду є необґрунтованим, тому його потрібно терміново скасувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, коли українська влада повернеться в окуповані російським агресором райони, місцевим жителям не слід очікувати кримінальних переслідувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?