Вчені з'ясували, як недосипання змінює поведінку людини - що варто знати
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, як недосипання змінює поведінку людини - що варто знати

Вчені з'ясували, як недосипання змінює поведінку людини - що варто знати
Джерело:  online.ua

Команда вчених виявила зв'язок між недосипанням та підприємницькою діяльністю. Вони влаштували спеціальне дослідження, в якому спостерігали за активністю людей та нестачею сну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Entrepreneurship Theory and Practice.

За оприлюдненими даними, учасниками проєкту стали 350 людей. До початку експерименту вони заповнити анкети щодо стану сну й схильності до синдрому дефіциту уваги та гіперактивності.

Респонденти відповідали на питання про вміння концентруватися на деталях, планах почати чи викупити бізнес у найближчі 5-10 років. Їх поділили на дві групи. Перша виспалася й знову відповіла на запитання, а друга проходила тест щогодини упродовж ночі.

Цей тест повторили ще два рази із залученням приблизно 300 людей. Учасниками четвертого експерименту стали 176 бізнесменів. Вони заповнили анкету щодо сну й СДУГ, а також намірах почати ще одну справу.

Результати говорять про причинно-наслідковий зв'язок між нестачею сну, схильністю до СДУГ та підвищеною мотивацією відкрити власний бізнес.

"Порушення сну можуть допомогти людям перестати обдумувати ідеї бізнесу та почати їх реалізовувати", - наголосив співавтор статті Брайан Гунія, представники школи бізнесу в Університеті Джона Гопкінса.

Водночас вчені не знайшли відповіді на запитання про ефективність недосипу безпосередньо у розвитку бізнес-ідей.

"Ми не виступаємо за те, щоб лишати себе сну" - наголосив співавтор Джефф Гіш, професор бізнесу з Університету Центральної Флориди.

Як повідомляв ONLINE.UA, дитячу забудькуватість і погану пам’ять часто пов’язують з пустощами та неуважністю, але виявляється, ця проблема може бути наслідком низького доходу сім’ї. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету Торонто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?